Arata Kangatari

Arata Kangatari

19/08/2019 Off By boris

Като младо момче от благородно семейство в Амавакуни Арата, винаги е очаквал да направи живота си свой собствен, докато думата за побеляващата принцеса достига града му. Неизвестна за него, баба му е твърдяла, че е принцеса по рождение и сега, без други момичета, които да наследят принцесата от матриархалния клан Химе, той е следващ на престола! Преоблечен като жена, която чака да бъде намерена и разменена, Арата става свидетел на опит за покушение над принцесата от никой друг, освен от собствените й пазачи – 12-те Шиншо. Престъплението е приковано в главата му, принуждавайки Арата да избяга в гората Кандо, от където се казва, че никой не излиза същият. Междувременно в съвременна Япония Арата Хинохара, копнее да избяга от жестокостта на своите съученици. Чувайки името му, извикано от една уличка, той броди от пътя си и неволно превключва вселени с Арата от Амавакуни. Със собствената си сила, като току-що събуден „Шо“ – войн, способен да владее Хаягами, оръжия със силата на боговете и помощта на своите спътници, които среща по време на пътуването си, Хинохара се замисля да възстанови реда в този нов свят.

Ако трябваше да избирам само едно, бих казал, че героите са любимата ми част от тази поредица. Има някои наистина скучни герои, но повечето от тях са доста приятни и лесни за възприемане. По – обикновенните герои са основната двойка, Арата и Кадоваки. Арата се разраства с напредването на анимето и когато се отделя от мрънкащите си навици, той също става интересен. Кадоваки, от друга страна, досега не е станал свидетел на толкова голям растеж на персонажа си.

Когато става въпрос за удоволствие, мисля че това аниме е на много добро ниво. Това е така, най-вече защото “Arata Kangatari” може да вдигне адреналина ви високо в някои моменти и това е доста приятно. От друга страна, няма нищо ново. Историята може да се повтаря и основните идеи да попадат в категорията на клишетата, което понякога може да не ви се понрави много. С напредването на анимето наистина можете да харесате някой герои и да простите повечето от грешките в сюжетната линия и за двете сюжетни линии.