Blade of the Immortal

Blade of the Immortal

06/08/2019 Off By boris

Манджи е безсмъртен войн с меч, който е прокълнат с вечен живот. Той се е уморил да живее с цялата смърт и разруха, които е причинил. Той няма други умения освен да убива, така че той съставя план за възстановяване на смъртността си. Той ще убие сто зли мъже за всеки добър, което е убил. Старата вещица, която е прокълнала Манджи с безсмъртие, се съгласява с предложението на Манджи и той е тръгнал по пътя си да убие хиляда зли мъже.

По време на пътуването си той среща младо момиче Рин, което има собствено отмъщение да търси срещу клана с мечове, чиито членове избиват семейството на Рин. Рин и Манджи пътуват заедно, като всеки се надява да намери някакъв вътрешен мир. На пътя им има много разнообразни врагове. Рин и Манджи почти постоянно са подложени на атака и трябва да се научат да живеят живота си, като избягват да бъдат консумирани от отмъщение.

Историята продължава, следвайки Рин и Манджи в стремежа им да намерят лидера на Ито-Рю (клана който избива семейството на Рин), който е пълен с препятствия, независимо дали става въпрос за самия Ито-Рю, икономически проблеми или различните опити за задържане на Манджи. Това може да изглежда повърхностно, но е представено с внезапни сюжетни обрати и нови ситуации и герои, което поддържа мангата свежа и приятна.

Актьорският състав на героите в „Blade of the Immortal“ в никакъв случай не е малък. Освен двамата главни герои се представят и развиват доста второстепенни герои, било то членовете на Ито-Рю, различните политически фракции и лидерите им, роднините на Рин, всички с уникални истории, докато някои претърпяват някакво сериозно развитие на характера.

Тази манга като цяло беше много приятна за четене, с изключителни странични истории и добър разказ, съвпадащи с фантастичния стил на изкуството. Мангата започва бавно и наистина влиза в своето великолепие по-късно, и това е причината да препоръчам да я прочетете. Количеството груби сцени може да е прекалено на моменти, но не позволявайте това да ви притеснява, тъй като това е фантастична история с велики герои.