Suisei no Gargantia

Suisei no Gargantia

06/08/2019 Off By boris

В далечното бъдеще повечето хора са напуснали Земята и Галактическият алианс на човечеството е създаден, за да ръководи изследванията и да гарантира просперитета на човечеството. Въпреки това, възниква значителна заплаха под формата на странни същества, наречени “Hideauze”, което води до междузвездна война за предотвратяване, на изчезването на човечеството. Въоръжен с “Chamber”, автономен робот, 16-годишният лейтенант Ледо от Галактическия алианс се присъединява към битката срещу чудовищата. В злополучен обрат на събитията, Ледо губи контрол по време на битката и е изхвърлен в далечните пространства на космоса, катастрофирайки на една разрушена планета. На синята планета Гаргантия – голям флот от кораби за почистване – се натъква на “Chamber” и го извлича от океана, мислейки, че са спасили нещо ценно. Като заблуждава действията им за враждебност, Ледо се промъква на борда и взема за заложник младо момиче на име Ейми, само за да разбере, че жителите на Гаргантия не са толкова опасни, колкото е вярвал. Изправен пред несигурност и неспособен да общува с другарите си в Космоса, Ледо се опитва да скрие негативните си чуства и да се приспособи към новя начин на живот. Но спокойните му дни са на път да бъдат краткотрайни, тъй като на тази планета, покрита с океан, има повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Като цяло това аниме беше много приятно изживяване за мен. Въпреки че е необходим различен подход за това как работят другите анимета от подобен тип, това е уникален подход към жанра на научната фантастика. В някои случаи може да изглежда като част от житейската история. Преживяванията, през които героите преминават обаче, са много повече от това. Предизвиква им аспекта на живота, особено за Ледо по отношение на неговите стандарти и морал. Като войник на съюз неговите определени обстоятелства се превръщат в нещо съвсем различно от това, с което е свикнал.

Проницателно е да гледате как се нагажда към тях. Чрез изграждането на света заедно с културните различия зрителите могат да видят как Ледо изследва новата си намерена ситуация на планетата. Може би наистина тече малко бавно от това, което някои фенове могат да очакват от научнофантастично аниме. Въпреки това, това темпо от моята гледна точка е това, което направи “Suisei no Gargantia” приятно изживяване.