Medaka Box

Medaka Box

06/08/2019 Off By boris

Куроками Медака, е ученичка от първата година в гимназията и е избрана за председател на Ученическия съвет, а първото нещо, което прави, е да установи кутия с предложения, по-късно наречена от учениците „кутията Медака“. Медака насърчава учениците да подават всеки проблем в кутията без колебание и обещава да поеме всеки въпрос от когото и да е.

Тъй като Медака печели изборите за Ученическия съвет с изумителните 98% от гласовете, тя се оказва като единственият член на Съвета. Тя моли приятеля си от детството Хитойоши Зенкичи за помощ и той трудно и с нежелание се съгласява, като става член на Ученическия съвет с най-нисък ранг. Скоро Медака набира още двама души за съвета, бившият член на клуба по джудо Акуне Куки, като секретар и настоящата членка на клуба по плуване Кикайджима Могана, за 300 йени на ден, като касиер.

Сега членовете на Ученическия съвет прекарват дните си в решаване на проблемите, подадени чрез кутията на Медака, независимо дали са хулигани в клубове, където не принадлежат, момичета, които се нуждаят от помощ при писането на любовни писма или хора, които са загубили домашните си любимци, постепенно печелят уважението и възхищение на цялото училище.

Във всяка история, всяка обстановка, всяка книга или роман винаги изглежда, че има един единствен герой, който просто се откроява малко повече от другите. Това, което искам да кажа, е че един единствен герой е този, който се откроява, който е в състояние да определи себе си по различен начин от другите. Защо казвам това? Е, дълга история, но в “Medaka Box” има един особен герой, който се вписва в тази категория. Името й е Куроками Медака. Тя е просто вашият всекидневен председател на Академичния ученически съвет на Академия Хаконива. След като спечели над 98% благосклонност към студентското тяло, тя сега е лидер както на академията, така и пример за подражание на учениците. Тя се вижда с тяло от милион долара, интелектуален ум, ненадмината харизма и командващо присъствие на публиката. Тя е това, което прави тази манга добра и ако нейния характер не ви хареса в началото, по добре недейте да подхващате тази манга.