Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!

05/08/2019 Off By boris

След като живее 50 симулирани живота на гимназията и се среща с над 100 виртуални момчета, Томоко Куроки вярва, че е готова да влезе в първата си година в гимназията. Но тя не знае, че е много по-малко подготвена, отколкото би искала да мисли. В действителност Томоко е интровертно и странно младо момиче, а самата тя е единствената, която не го осъзнава! С помощта на най-добрия си приятел Юу Нарусе и подкрепата и любовта на брат си Томоки, Томоко се опитва да се включи в новия свят на живота в гимназията.

“Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!” разказва живота на социално интроверната и сравнително самотна гимназистка отаку, докато тя се опитва да преодолее личните си бариери, за да живее пълноценен живот.

Историята е относима. Най-силното нещо, което имат болезнените истории е, че хората, които са изпитвали подобна болка, могат да се свържат с главния герой, когато това се случи, човек лесно може да се влюби в една история. Ако сте някой, който е антисоциален, социално интровертен, срамежлив или неможете да се изразявате добре, тогава ще намерите Томоко практически да чете ума ви в някой ситуации.

Но въпреки всичко, Томоко е блестящ герой. Тя е реалистична со страшни нива. Тя няма приятели, но иска да си направи няколко. И така, защо тя прекарва цял ден сама в стаята си? Защо гледа с отвращение какво правят съучениците й? Защото така се е развила, за да оцелее. Единственият начин да оцелее в този социален ад е подсъзнателно да няма приятели и да мрази другите, но тя съзнателно все още иска приятели. Тя иска да излезе и да се забавлява, но подсъзнателно знае, че извън стаята й я чака само болка. Томоко е абсурдно реалистичен герой.

Голяма част от характера й е, че без значение какво се случва, колкото и да е харесвана, тя никога не е сладка или “мое” по някакъв начин, което е толкова важно за това аниме, за да я направи съпричастна с зрителя. Няколко пъти се виждах погълнат от героя на Томоко до такава степен, че започнах да си фантазирам за хубавите неща, които й се случват, което е точно това, което тя прави, за да вдигне духа си. Духът ви се понижава до същото ниво като нейното, когато тя се свързва с вас. Мисля че този герой прави това аниме прекрасно и ако искате да сте нейни симпатизанти и да се опитате да се преборите с този социален ад, ви препоръчвам да гледате това аниме.