I Am a Hero

I Am a Hero

05/08/2019 Off By boris

Несигурният 35-годишен Хидео Сузуки е принуден да работи като помощник на мангака, когато собствените му серии се провалят поради ниските продажби. Докато се бори със светския живот, поразен от халюцинации, той осъзнава, че връзката му с приятелката му не е толкова силна, подозирайки, че тя може да му изневерява с бившето си гадже. След като се скарва с нея за възможната афера обаче, Хидео се чувства зле от инквизицията си и решава да посети къщата й, за да се извини.

Но светът, както той знае, е на път да бъде преобърнат. Отначало изглежда, че нищо не се е променило, но скоро той осъзнава, че обществото се е превърнало в жив кошмар, тъй като ужасяващата реалност на случващото се около него най-накрая започва да излиза на яве и той попада в един истински зомби апокалипс.

Тази манга е доста добър трилър. Не мога да подчертая достатъчно колко сериозно се задълбочава в усещането за амбивалентна параноя, на която чувствата читателя и героите са подчинени. Ключът към оцеляването и взаимодействието между оцелелите е основен сюжет. Да не споменавам, че манга е доста страшни моменти, когато аз лично бях отплашен от страна на читателя. Психологическото въздействие, което тази чума от зомбита оказва върху героите, е много в основата, с други думи, психологическото въздействие деконструира смисъла на човешкото общество, докато се опитват да се преборят със заразените. Има много теми в „I Am a Hero“ като морал, страх от смъртта и изправена пред реалността, което оставя много на читателя да изследва и интерпретира.

Изкуството е нарисувано с доста педантичен детайл и на моменти панелите се чувстват „епизодични“, показвайки само определени кадри. Това, което най-много ме впечатлява в изкуството, е усещането за движение или по-скоро липсата му. Искам да кажа това чрез панелите, които изглеждат много статични, като снимки от реалния живот. Това се свежда до това как се отразяват тези панели на действието в мангата.