Kamisama no Inai Nichiyoubi

Kamisama no Inai Nichiyoubi

05/08/2019 Off By boris

Бог е изоставил света. В резултат на това животът не може да приключи, нито може да се роди нов живот, а „мъртвите“ се разхождат неспокойно сред живите. Предоставяйки едно последно чудо, преди да изчезне завинаги, Бог е създал „гроботворци“, мистични същества, способни да слагат мъртвите да почиват чрез подходящо погребение. Ай, весело, но наивно младо момиче, служи като гробаря на селото си на мястото на покойната си майка.

Един ден мъж, известен като Хампни Хамбарт, който уж е баща на Ай, пристига и убива всички хора в нейното село. Изгубила селото си и без никакви планове за бъдещето, Ай решава да придружи мистериозния мъж в неговото пътуване. Докато обикаля земята, младата гробарка се стреми да изпълнява задълженията си, като предоставя мир на мъртвите и помага на живите, като в същото време научава повече за света, който Бог е оставил в това трагично състояние.

Какво бихте направили, че един ден Бог изостави света и го направи така, че раждането и смъртта вече не съществуват? Вече няма да остарявате или да имате бебета. Единственото, което ви чака, е вечният живот, дори и никога да не сте го пожелавали. След това, един ден, хората, наречени „гроботворци“, идват да погребват тези, които са умрели, което прави отново възможността за смърт, но също така затруднява тези, които искат вечен живот. Това е “Kamisama no Inai Nichiyoubi”.

Героите са голяма част от това, което държи тази история заедно. Повечето от тях имат уникални личности и са много приятни, въпреки че повечето от тях не получават толкова време за екрана или развитие, колкото бих пожелал, но това може да се очаква, като анимето е дълго само 12 епизода.

Изкуството в това аниме е изумително красиво. Често има много червен и оранжев или черен и лилав слой към него и използва много красиви контрасти и остри цветове. Фоновете са невероятни и просто красиви за гледане, а дизайнът на света е много добър. Имаше много залези и снимки на широки пейзажи, които просто са великолепни за гледане. Тъй като героите пътуват, ние също така виждаме много различни части на света и техните контрасти един към друг. Пост апокалиптичната природа е зашеметяваща за гледане и много добре проектирана.