Aku no Hana

Aku no Hana

02/08/2019 Off By boris

Касуга Такао е момче, което обича да чете книги, особено “Les Fleurs du Mal” на Бодлер. Момиче в неговото училище, Саеки Нанако, е негова муза и неговата Венера и той й се възхищава отдалеч. Един ден той забравя своето копие от “Les Fleurs du Mal” в класната стая и се завръща сам, за да я вземе. В класната стая той намира не само книгата си, но и физкултурната униформа на Саеки. При безумен импулс той открадва униформата.

Сега всички знаят, че “някакъв извратен крадец” е откраднал униформата на Саеки, а Касуга умира от срам и вина. Освен това странното, страховито и неприятно момиче от класа му на име, Накамура го е видяла да взима униформата. Вместо да разкрие, че това е той, тя разпознава неговия роден отклоняващ се дух и използва знанията си, за да поеме контрол над живота му. Ще бъде ли възможно Касуга да се доближи до Саеки, въпреки намесата на Накамура и тъмната му тайна? Какво точно възнамерява да направи Накамура с него?

Първите 6 тома на “Aku no Hana” свързват верига от усукани събития, тъй като безразсъдните решения на трима млади тийнейджъри водят до една възмутителна случка след друга. Отчаяни да намерят онова, което е скъпо само за тях, всеки се бори с неумолимото желание за индивидуалност. В заблуден плам признават собственото си перверзност и преди непреодолимите висоти на реалността се сблъскват със собствената си мъжественост.

След прескачаме 3 години напред в том 7 започва историята на тихо, безхаберно момче, което е изгубило вяра в собствената си значимост, но по някакъв начин не може да си позволи да се наслаждава на обикновеното след всичко, което е минало. Касуга е прекарал целия си живот бягайки от себе си и реалността, вкопчен в едно разсейване след друго в вълнение, засилено от тайната. Фантазиите, които той е прекарал в късната си детска възраст, преследвайки съблазнителен чар, докато осезаемият свят, с всичките му радости и загуби, витае в непосредствена близост.