Kimi no Iru Machi

Kimi no Iru Machi

02/08/2019 Off By boris

Харуто Киришима живееше спокоен живот в провинцията, далеч от забързания живот на града. Но един ден едно странно момиче на име, Юзуки Еба се появява в живота й от нищото, дошла от Токио за кратко да живее със семейството си. Времето им заедно оставя Харуто влюбен в спомените за онзи кратък период, преди тя също толкова рязко да изчезне от живота му, колкото е дошла и го оставя пълен с въпроси.

“Kimi no Iru Machi” започва известно време по-късно, след като Харуто се мести в Токио, за да живее със сестра си, за да продължи кариера като готвач. В действителност, въпреки че желае да бъде с Юзуки. Нещата обаче не започват добре. Когато пристига, той е объркан за крадец, който влиза с взлом и нападнат от съседката на сестра му Мишима Асука. След отстраняване на неразбирането чувствата му започват да се колебаят. Дали иска Еба, която продължава да го избягва по привидно без причина, е тази за него или това е Асука?

Честно казано, историята се чувства някак прибързана и лошо поставена. Понякога можете да почувствате, че части от миналото на героя са ненужни, но ако се придържате към края на анимето, ще видите, че не е така. Това, което е доста приятно обаче е, че тук клишетата са оскъдни. Можете да видите много малко от класическите си романтични събития. Има добра комбинация от драма и романтика в това аниме. То е доста убедително, така че не бива да очаквате горчиво усещане след края му.

Определено най-хубавото нещо за “Kimi no Iru Machi” са героите. Тревожите ли се да видите решенията от клишета, взети от герои от клишета? Тук няма да видите нищо подобно. Правят грешки, несигурни са, люлеещи се от чувствата, колкото и да имат надежда и действат, когато се чувстват така, както смятат, че трябва. Чувствата на любов, омраза, самота … те въздействат силно на хората. Това е изобразено перфектно в това аниме.