Yasei no Last Boss ga Arawareta!: Kokuyoku no Haou

Yasei no Last Boss ga Arawareta!: Kokuyoku no Haou

01/08/2019 Off By boris

Годината беше 2800 от календара на Мидгард. Тогава е имало един владетел, който някога е царувал върховно и е достигнал самия край на покоряването на света. Името й беше Руфас Мафал, страхотна жена, често наричана Чернокрилия овърлорд. Тя беше прекалено силна, прекалено бърза и прекалено красива … Въпреки това беше победена от герои, които се противопоставиха на свирепостта й и амбицията й беше прекратена. Или така поне е била историята за тялото в играта на нашия главен герой, което сега той притежава по някакъв невъзможен начин, 200 години след падането на Руфас.

Следвайте нашия главен герой, докато той излишно се страхува от обкръжението си и ненужно е почитан от бившите си подчинени, докато той или сега тя весело обикаля из този свят на фантазия.

Тази манга се определя повече от историята на играта и историята на света, като същевременно има емоционално привързване от страна на читателя. Като например как вашите спътници биха реагирали да ви видят отново след 200 години, след като се мислели, че сте мъртви. Всъщност има някакво емоционално усещане и се различава от всяка другите истории с подобен сюжет. Всеки път, когато се случва нещо емоционално в историята то е добре обосновано и малко или много се подсказва на читателя как да се чуства към дадената ситуация. “Yasei no Last Boss ga Arawareta!” е една от малкото манги която всъщност отдава време на това да се обясни, какво се случва с емоциите на героите в нея.

Това е хубава история, която ме накара да изпитам много емоции и да съм съпричастен със главния герой. Това е една манга от новото поколение “Isekai” манги, която има някой по-интересни и различни моменти в нея, за разлика от останалите с така познатите ни сюжетни линии. Бих препоръчал тази манга на всеки, който иска да пробва нещо по различно и може би да проследи развитието, на тази така интересна история.