Charlotte

Charlotte

04/03/2019 Off By boris

На повърхността Юу Отосака изглежда, като просто още една очарователна и интелигентна тийнейджър, той има тайна – той има способността да се промъква в умовете на хората и да контролира напълно тялото им в продължение на пет секунди. Юу използва това умение от години, за да получи най-високите оценки, което му позволява да влезе в престижна гимназия.

Когато енигматичната Нао Томори улавя Юу, използвайки силата си, тя принуждава него и сестра му Аюми да се прехвърлят в Академия Хошинуми, училище за ученици със свръхестествени способности. Учебният съвет на училището, ръководен от Нао, е натоварен със задачата тайно да проследява юношите, които злоупотребяват с техните правомощия. Юу е принуден да се присъедини към студентския съвет и заедно се изправят пред огромни предизвикателства, които го доближават до шокиращата истина, че неговата собствена, на пръв поглед непълна способност може да е по-мощна, отколкото той би могъл да си представи.

Оригинална история от Джун Маеда, създател на “Angel Beats” и “Clannad”, “Charlotte” изследва свръхестествения живот на тези тийнейджъри и цената, която трябва да платят, за да бъдат специални.

В началото на анимето Юу има властта да ограбва други способности, но той не знае това и той има властта да контролира някого за определено време. И той бива разбит, но не от правителството, а от някои ученици, които го принуждават да не злоупотребява с властта си и да запише училище, където са хора със свръхестествени способности. И те трябва да запишат, колкото може повече ученици там. Юу трябва да премахне всички способности от техните потребителите и да ги направи нормални хора, това е тайната мисия зададена му от правителството без той да знае.

Анимето е великолепно, както другите от същия създател. Анимацията и озвучението отново са на ниво, като ни предават чуство за нещо направено през 2010г. Героите имат добро развитие в процеса на сценария и достатачно време на екран за да не бъдат пренебрегнати.