Okusama ga Seitokaichou!

Okusama ga Seitokaichou!

04/03/2019 Off By boris

Хаято Изуми се кандидатира за президент на студентски съвет. Той е усърден, отговорен, до дъното на душата си … и напълно надминава от своята съперница Уи Вакана. Уи печели с мнозинство, след като обещава пълно сексуално образование, безплатни презервативи и други вълнуващи реформи. Ранен, но не обезкуражен, Хаято се настанява за вицепрезидент. Тогава Уи му влиза под кожата. Както се оказва, родителите им преди десетилетия са направили пияно обещание, че децата им един ден ще се оженят. Уи и Хаято трябва да балансират училищния живот с брака, като запазят връзката им в тайна от разумните си съоченици и се научат да живеят помежду си. Могат ли те да поддържат ученическия съвет в съответствие и да намират щастието заедно?

“Okusama ga Seitokaichou” е перфектният пример за правилното изпълнение на опростена “ecchi” комедия. То няма никаква форма на сериозен сюжет, не е силна драма, не досадно дразнене на романтика, която никога всъщност няма никъде. Това е просто чиста интимност и в любовта, и в похотта. Повече от действителното представяне на това какво правят тийнейджърските двойки в реалния живот. И честно казано, това е глътка свеж въздух, защото ви дава точно това, което търсите като зрител и нищо повече.

Единственият реален проблем, който имам с това аниме е, че въпреки всичко, това е доста лоша адаптация. Първо, героите са по-малко “moe”, отколкото в мангата. Особено самата Уи е далеч от лоли като в оригинала, а и гласът й за актриса е доста съмнителен. По-важното е обаче, че “Okusama ga Seitokaichou” е разрушен доста от факта, че той по някаква причина има само 8-минутни епизоди. Наистина не знам защо не може да получи телевизионно излъчване с нормална дължина, тъй като мангата вече има съдържание от 8 тома, но това, което е направено, е направено. Разбира се, това малко съдържание, което анимето всъщност покрива, все още е много добро, но се чувства като че ли историята свършва, преди дори да е започнала по този начин.