Aquarion Logos

Aquarion Logos

04/03/2019 Off By boris

В продължение на хиляди години след своето развитие, човечеството използва писмеността за комуникация между хората и поколенията им. Тъй като преминаваха хилядолетията и технологията ставаше все по-преобладаваща, писането – и следователно, общуването като цяло – намаляваше, докато не можеше да се намери само на мобилни телефони и компютърни екрани. Виждайки възможност, магьосникът Соган Кензаки започва да заразява думите с вируса “Неста”, който ги оживява и превръща в чудовища, наречени “MJBK” (заплаха от японски с биологична кинетична енергия). За да се противопостави на тази атака срещу човечеството, организация, известна като “DEAVA” (Отдел на способността за вербализъм на “ЕАр”), събира група младежи със способността на “вербализма”. Те трябва да пилотират векторните машини, които се използват за формиране на меха, наречени “Аквариони”. Единствената дива карта в тази ситуация е самозваният “спасител”, млад мъж, който е пряк роднина на известен калиграф, на име Акира Кайбуки.

Повечето “mech” анимета неизбежно жертват или героите си или историята и не успяват да интегрират идвете, но “Logos” го прави лесно. Трикът на самолетите, които съчетават в две или три комплекта в различни комбинации от машини, се обработват перфектно, всички дизайни са различни и приятни и никой от тях не засенчва другия.

И преди всичко друго, “Logos” е забавно аниме. Ако се опитате да вземете това аниме 100% сериозно през цялото време, вие сте проблемът, а не самото аниме. Странните, глупави аспекти на това аниме не са лоши или непреднамерени в най-малката степен, това шоу е много добре осъзнато, какво точно цели и това е очевидно от времето на неудобните моменти между героите.

“Logos” е доказателство, че на пръв поглед се държи на ръба едвам едвам, но всъщност е идеално сглобен под повърхността. Странните дизайни на герои и странни персонажи, които не са аниме клише и комедия, са доста отблъскващи в началото, така че мога да разбера защо е толкова непопулярно.