Prison School

Prison School

04/03/2019 Off By boris

Разположена в покрайнините на Токио, частната академия “Hachimitsu” е престижно училище-пансион за всички момичета, известен със своето висококачествено образование и дисциплинирани студенти. Това обаче ще се промени поради преразглеждането на най-емблематичната политика на училището, тъй като момчетата вече могат да се запишат.

В началото на първия семестър по новия указ са приети само пет момчета, които ефективно разделят студентското тяло от двеста момичета на едно момче. Кийоши, Гакто, Шинго, Андре и Джо бързо са отхвърлени, без да имат шанс да направят каквото и да е първо впечатление. Неспособни да общуват със своите съученици, нетърпеливите момчета насочват погледа си към далеч по-опасната задача: надникване в банята на момичетата!

Едва след като планът им е напълно унищожен от скандалния “Студентски съвет на подземния парк”, те откриват, че свободата им е внезапно отнета, тъй като те са хвърлени в затвора на училището с присъда за цял месец, като наказание. Така започва приказката за суровия живот на момчетата в училището за затворници, праведна борба, която в крайна сметка ще изпита връзките на приятелството и едно извратеното братство.

Героите са силно преувеличени в поведението си, но като се има предвид лудата атмосфера на анимето, те се вписват перфектно. Главният ни герой Кийоши е енергичен и отдаден, Гакто е най-добрият брат някога, Андре е огромен мазохист, Джо е увлечен от мравки и Шинго е американски престъпник. И, разбира се, всички те са извратени, независимо дали признават или не, но поне са извратени с класа … и отхвърлят Андре. Говорейки за това, елементите на “ecchi” в училището за затворици не трябва да бъдат подценявани.

“Prison School” е аниме с много неортодоксална комбинация от жанрове и стилове, и още по-рядък случай на такова, което всъщност го прави успешно. То се откроява със смешно преувеличените си сцени, неговите луди герои и способността му да прави буквално * всичко, без да се задържа дори за секунда. Дали това е аниме за всички? Не, но все още мисля, че е насочено към много по-голяма аудитория, отколкото първите впечатления могат да ви накарат да повярвате. Това е много забавно аниме от началото до края, и докато все още предпочитам версията на манга, то определено е аниме, което си струва да се провери, дори и само за да видите, какво всъщност става в него.