Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

04/03/2019 Off By boris

Служителят на японските самозащитни сили (JSDF) и отаку, Юджи Итами, е на път да присъства на събитие за дожин в Гинза, Токио, когато изведнъж се появява тайнствен портал във формата на голяма врата. От тази порта се появяват свръхестествени същества и воини, облечени в средновековни доспехи, зареждащи се през града, убивайки и унищожавайки всичко по пътя си. С бързи действия Юджи спасява колкото може повече животи, докато останалата част от “JSDF” насочва усилията си към спиране на нахлуването на нападателите.

Три месеца след нападението Юджи е натоварен със задачата да ръководи специален разузнавателен екип, като част от оперативната група на ОСУР, който ще бъде изпратена в света отвъд портата – сега се нарича “специален регион”. Те трябва да пътуват в този непознат свят, за да научат повече за това, с което се занимават и да се опитват да се сприятеляват с местните жители с надеждата да създадат мирни връзки с управляващата империя. Но ако те се провалят, те са изправени пред последствията от участието в опустошителна война, която ще обхване и двете страни на портата.

Техническите аспекти на анимето са наистина добри. Въпреки, че “Gate” никога не губи своя фокус върху характера, идеята за изразходване на много време за проучване на политически, икономически, философски и широк спектър от теми за фантастичния свят може да бъде много скучна, но важна за нас, за да разберем мотивацията на определени герои. Също така е необходимо по-добре да се разбере анимето. По отношение на поредицата се опитваме да опишем най-добрия път за човечеството срещу този измислен свят. Тя има своите достойнства и недостатъци, но преди всичко не е проста. Този въпрос е доста сложен, за да се обсъжда или използва в аниме поредица и все пак “Gate” ни представя добра работа, показваща темите, които биха се разгледали в такъв сценарий.

Изкуството и анимацията на това аниме наистина са много хубави. Фонът на портата е проектиран с най-добро усилие, ярки цветове и линии, за да стилизират героите по различни начини. Изкуството е добре нарисувано с леко различен стил, който прави обектите по-реалистични. Така или иначе, както изкуството, така и анимацията са невероятно създадени за серията “Gate”. Действието от висок клас е внимателно поставено и с определено развитие.

Саундтракът е наистина страхотен, с изключителните откриващи и закриващи песни, които улавят окото на зрителя на серията. Това е наистина зашеметяващ аспект. Да не говорим за звуковите ефекти, добавяйки с предишните две, това отвежда серията към нов етап на фантастично и възхищение.

В известен смисъл “Gate” е едно от най-добрите анимето, които съм виждал от известно време. Гордея особено с тази поредица. Тъй като “Gate” е отлично и обсебващо аниме, то не губи основния си фокус върху темата, зададена му от самото начало, героите никога не губят основната си цел и изграждат добри отношения помежду си. От друга страна, “Gate” също съсредоточава редица въпроси и проблеми от висок клас, които отдавна свързват този свят. “Gate” е определено блестяща част от сюрреалистичната фантастика, която работи на почти всяко ниво. Ако сте против идеята за политическо или философско изследване просто пропуснете тези епизоди, но това ще бъде голяма загуба и определено ще повлияе на вашата гледна точка за поредицата. Честно казано, не мога да се оплача от това аниме. Това е едно впечетляващо аниме, което е много дълбоко и ви кара да се замислите върху някой неща.