Gangsta.

Gangsta.

05/03/2019 Off By boris

Никълъс Браун и Уорик Арканджело, известни в град Ергасталум като „Майсторите“, те са наемници, които взимат работа, с която никой друг не може да се справи. С договори от мощни синдикални тълпи и полиция, майсторите трябва да са готови и приготвени за всичко. След като завърши заповедта за убийството на местен сводник, майсторите добавят Алекс Бенедето – проститутка, която също е предназначена за елиминиране – в техните редици, за да я предпазят от сили, които искат тя да си отиде от грохналата дупка на града, която тя е нарекла свой дом. Раят за тези престъпници обаче преминава през дълбок период на промени, който заплашва да разяжда деликатния баланс на силите. Ергасталум някога е бил безопасно убежище за “Сумрака”, свръхчовешки същества, родени в резултат на специален наркотик, но сега се преследват от жестока подземна организация. Тази нова заплаха се издига, за да оспори всичко, което градът представлява, а майсторите няма да могат да избегнат тази идваща война.

“Gangsta” е вид аниме, което звучи закачливо. Както подсказва името, има гангстери, което означава, че има престъпления. Въпреки това, има хора, които се грижат за тези проблеми в града. Влезте с Ник и Уорик, чифт бесни красиви момчета, който се грижат за престъпността, като се едно са на разходка в парка. Както обикновено звучи като аниме, става по-сложно, след като им се възложи задачата, която надхвърля техните очаквания. Но за публиката, какви трябва да са очакванията ви за анимето?

Въпреки че има някаква комедия тук и там, по-голямата част от анимето има усещане зрялост. Повечето от героите са възрастни и в средата на 30-те години. Гангстерите в него също са склонни към насилие и някои показват, колко безразсъдни могат да бъдат те, за да постигнат целите си. Оръжията, мечовете и бомбите, не са непознати за поредицата заедно с бързото действие. С обстановка, която има усещане за средиземноморие, анимето също изглежда, като социална сатира във времето с културните си теми.

По-специално, Ник и Уорик са облечени със стил, докато други герои като Алекс са представени с уязвимост. Въпреки че понякога се издига на върха, анимето също е нещо, което бих описал като умен филм. Темите за проституцията, детските войници и експериментите са противопоставяне на това, което се опитваме да направим днес в обществото. Защото в “Gangsta” има всички видове проблеми, които се разхлабват с банди и мафията. Подземният свят не е нищо повече от това, което се опитваме да елиминираме от днешното общество. И в това анине, това е ясно подценено.