Code:Realize – Sousei no Himegimi / “Код: Осъзнаването – Пазителят на прераждането”

Code:Realize – Sousei no Himegimi / “Код: Осъзнаването – Пазителят на прераждането”

17/10/2018 Off By boris

В мрачните спомени на Кардия Бекфорд тя си спомня за баща си Исак и дома, където живее сама, страхува се като чудовище от градовете – защото в тялото си тя носи смъртоносна субстанция. Вградена в гърдите й от нейния баща, е вечно биещото сърце – познато още като „Хороломиум“. То има способността да произвежда безкрайна сила. Но то също така кара кожата й да унищожава всичко, което тя докосва.

Много хора в Лондон търсят „Хороломиум“, включително терористичната организация “Здрач”, за когято се говори, че Исак е имал близки връзки. За да получи мощта на „Хороломиум“, британските военни сили ще накарат Кардия да напусне дома си като техен затворник. Но по пътя тя е открадната от един умел крадец на име Арсен Лупин, който казва, че ще открадне сърцето й. Присъединявайки се към Лупин и другарите му, Кардия започва пътуване, за да открие истината, която стои зад връзката на Исак с “Здрач”, липсващите й спомени и „Хороломиум“ който се намира в гърдите й.

Като цяло анимето имаше интересна предпоставка, която беше съчетана с отлична история, която е подкрепена от много добре проектирани герои. Постепенното развитие на Кадия от момиче, което беше несигурно, нерешително и крехко от една страна, със силна боля, разбиране за другите и беше решена да живее живота си по начина, по който иска от друга, докато се противопоставя на плановете на баща й за нея, основните акценти от поредицата. Анимето имаше отлична предпоставка, история, герои и гласови действия. Чувствах, че някои герои са недоразвити и надстройката на викторианската епоха в Лондон, докато е интересно да се види, ми липсваше в ефективното надграждане на нея в света и в резултат на това не изпъкваше особено много, което мисля че е загубена възможност. Препоръчвам анимето на всички, които са запленени от стария Лондон и искат нещо по разчупено и прогресивно за онова време.