Mitou Shoukan://Blood Sign

Mitou Shoukan://Blood Sign

18/10/2018 Off By toni

Това, което различава тази манга от типичните фентъзи / магически / свръхестествени Леки Новели, е, че Главният Герой дава начало на новелата със свръх сили.

Не е нужно да чакате той да стане по-силен, не виждате прекомерно използваната тактика “проба-грешка-успех”, вместо това авторът се е съсредоточил върху други елементи, като начина, по който се провежда “битката” сложните правила и как вашите постижения като призоваване нямат голямо значение; опитът се брои в известна степен, но правилата на битката създават равнопоставеност. Всеки може да бъде бит, всеки има достъп до един и същ набор от инструменти. Свещениците не участват сами в физическа битка (въпреки че има моменти, когато такива битки се представят в малка степен). Така че, фокусът е повече върху стратегията – включително използването на средата, в която се провеждат битките, както и бързият разум за противодействие на използваните от противниците стратегии. И това е мястото, където главният герой блести, защото има способността да остане спокоен и съсредоточен дори в най-лошите ситуации, които му биват предоставени.

Но колкото и да е главният герой е безнадежден без тяло, което е необходимо, за да се извърши битката. Освен това той е човек, който не може да пренебрегне вика за помощ поради миналото си, нито пък позволява на хората да се приближават твърде близо до него.

Понякога се налага да вярвате, че главният герой е разбрал всичко, че никой не може наистина да го надхитри, но след това се изправя пред кралицата – всемогъща и непредсказуема фигура, всичко пропада в една дълбока бездна на страдание.

Като цяло трябва да я прочетете, ако стиловете са ви свързани със свръхестествено действие, съчетано с много добра история. Има малко трагедия по отношение на съдбата на героя, защото, без значение колко е умен или колко много се опитва, той не може напълно да спре някого като кралицата.