Comet Lucifer

Comet Lucifer

25/02/2019 Off By boris

В “Света на подаръка” в недрата на планетата са скрити високо търсените кристални вещества, известни като “Giftium”. Едно младо момче на име Суго Амаги наслеждава интереса към “Giftium” от майка си, която е изследователка. Като жител на градината “Индиго”, малък и проспериращ град на миньорите, Суго има много възможности да се наблюдава и събира редки кристали, които могат да бъдат намерени само там. Но най-вълнуващото съкровище, което Суго открива, не е кристал, а човек. След като бил вкаран в училищна кавга, той се свлича в дълбоките пещери на стара мина. Там, в дълбоките дълбини на земята, Фелия – загадъчно момиче с червени очи и синя коса – излиза от голям кристал. Чрез тази странна първа среща между Фелия и Суго се образуват приятелски чуства. Но Фелия е преследвана от тайна организация, която има за цел да използва силите й за своя собствена изгода, а Суго и неговите приятели трябва да й помагат, докато откриват истинската природа на това момиче от кристала.

Като оригинално аниме “Comet Lucifer” имаше по същество голям потенциал. Първите няколко епизода ни поставят в един фантастичен свят (Gift), където са очевидни научно-фантастичните елементи. От гигантски роботи до животински хибриди, има огромно количество любопитство, за да видите къде ще отиде историята. В същото време, кометата Луцифер има усещането за аниме тип “Ерика Седем”. Имаме един млад мъж на име Суго, който се случва да срещне мистериозно момиче на име Фелия. Тя има и тайнствена сила, която я свързва със силата на гигантски робот. Звучи ли познато? “Sci-Fi” приключението започва там, когато Суго, неговият приятел Каон, и Фелия откриват тъмните тайни в техния свят.

Бих препоръчал това аниме, на всеки които не се влия от негативните коментари в онлайн пространството. То наистина е една оригинална работа за разалика от повечето адаптации в днешно време. Има своите минуси, но има и добри моменти, които не са за изпускане.