Utawarerumono: Itsuwari no Kamen

Utawarerumono: Itsuwari no Kamen

25/02/2019 Off By boris

Събуждайки се измръзнал и сам в гората, един безименнен човек е заобиколен от непознати сцени. Без никакви спомени той е напълно изгубен, докато не се натъква на Куон – младо момиче с животински уши и опашка. Тя го спасява и го води обратно към града си, като го пази и от „борогигирите“ – гигантски същества, подобни на стоножки – и мистериозната червена слуз. След като пристигнат, тя го кръщава Хаку, името на известна историческа личност от района. Той бързо осъзнава, че е единствен по рода си – единственият без животински уши и опашка. Двамата пътуват до столицата на Ямато, страната, в която живее Куон, посрещайки повече хора и създавайки нови приятели, през цялото време несъзнателно потъвайки в политиката и вътрешните конфликти на Ямато.“Utawarerumono: Itsuwari no Kamen” следва Хаку, тъй като той бавно разкрива тайните на този чужд свят. Той работи за разрешаване на загадките около червените шлемове, както и за спиране на войната в близките страни.

Е, имаме половин сезон за развитието на геройте в това аниме. Имаме цял набор от клишета и много моменти, които осещаме, че сме виждали преди, но има и такива, които са уникални за това аниме. Особено много ми хареса главният герой – защото той наистина се различава от нормалния-главен герой и има голямо развитие. Освен това, целият комплект (по-старите герои на Utawarerumono, “съюзниците”, както и враговете) са добре отиграни в сюжета. Като дори и някой малки елементи са добре развити около самите герои, което показва труда и мисълта вложена в създаването на тази адаптация.

Анимето предлага атмосфера тип “slice of life” но във “sci-fi” свят. Открих, че тя е и релаксираща. Има равновесие между забавно и сериозно, малко цялостно развитие, нови герои, които знаят повече за света и т.н. На моменти то е и хладно, напрегнато, с много чувства и емоции в някои аспекти. По принцип гледах един епизод всяка седмица и чаках следващия от първия до последния епизод. Бих препоръчал това аниме на всеки, който иска да се отпусне и да се забавлява с тази искрена история.