Crossplay – да се превъплътиш в противоположният пол

Crossplay – да се превъплътиш в противоположният пол

03/01/2019 Off By toni

Ако някога сте били на аниме евент, то със сигурност сте виждали кросплейъри – макар и да не знаете точната дума за това.

Crossplay или cross-dressing е вид косплей, при който избирате да представите персонаж от противоположният пол, т.е ако сте момиче, Вие ще направите кросплей на момче. Доста необичайно нали?

Тази практика на обличане е най-често срещана в аниме и манга средите. Там представители на нежният пол се превръщат за един ден в смел мъжки аниме персонажи, а момчетата успяват да се скрият в големите лолита дрехи на сладки аниме момиченца. Но аниме и манга средите не са ограничение за кросплея. В Америка често може да се срещнат младежи облечени като принцеса Лея или млади дами скрити под маската на забавният Deadpool.

За голямо съжаление обаче кросплеярите са обект на подигравка и тормоз от страна на хомофобите. Тези хора не осъзнават, че косплей е много широк и отворен за експерименти свят, в който всеки може да избере какво да прави. Въпреки честите нападки, обществото постепенно започва да свиква с кросплей идеята. В интернет започват да се появяват различни блогъри и влогъри практикуващи кросплеят с цел забавление на публиката. За други, кросплейът се превръща в главна цел, а нивото им на усъвършенстване надскача представите ни. Една от най-известните кросплейърки в света е Рейка. С години упорита работа, тя печели титлата най-добро превъплъщение в противоположен пол. Ако все още не сте запознати с работата й не чакайте, а веднага потърсете в google.

Макар и странен и необичаен, кросплеят дава разнообразие и повод за забава сред обществото на нърдовете. Какво е обаче вашето мнение по въпроса? Вие бихте ли направили кросплей?

Автор: Елм