Boku dake ga Inai Machi

Boku dake ga Inai Machi

03/01/2019 Off By boris

Когато една трагедия предстои да нанесе удар, Сатору Фуджинума се връща обратно няколко минути преди инцидента. Самостоятелният 29-годишен мъж се възползва от този мощен, но загадъчен феномен, който той нарича “Възраждане”, за да спаси много животи.

Обаче, когато той е обвинен в убийство на някой близък до него, Сатору отново се връща в миналото, но този път до 1988 г., 18 години в миналото. Скоро той осъзнава, че убийството може да е свързано с отвличането и убийството на една от неговите съученички, самотната и тайнствена Кайо Хиназуки, което се е случило, когато той е бил дете. Това е неговият шанс да оправи нещата.

“Boku dake ga Inai Machi” следва Сатору в мисията му да разкрие онова, което наистина се е случило преди 18 години, и да предотврати смъртта на своя съученик, докато го защитава онези, от които той се интересува в настоящето.

Има някои герои, които наистина харесвах. Има и няколко, за които нямах много хубаво мнение. Сатору Фуджинума, като възрастен, е с много скучен характер. Но той има наистина добра страна, която го принуждава да спасява хората винаги, когато се задейства „Възраждането“, а понякога дори се наранява в този процес. От друга страна, Сатору, като дете, изглежда по-интересен. Неговата скучна страна е премахната и той има решителност, чувство за хумор и наистина готина и странна личност, което го прави приятен характер. Кайо Хиназуки, момичето, което Сатору е решен да спаси от това, че е жертва на серийните убийства, получава добро време и развитие на екрана. Обстоятелствата, през които тя преминава като малтретиране от страна на майка си или малтретиране от съучениците й, ни кара да и съчувстваме.

Докато “Boku dake ga Inai Machi” е много приятно аниме, то все още е далеч от съвършенно. Има много неща, които остават неосветени, например, произхода на способността на Сатору “Възрождение”. И още по-малко смисъл в целия свят е, че Сатору е единственият, който има тази способност. Всъщност тази способност е единственото нещо, което прави това аниме част от свръхестествения жанр. Много реалистични и провокиращи мисълта философски теми се предлагат от това аниме. Например любовта на майката към детето, любовта на детето към майка му, злоупотребата на родителите с детето им, самотата в младежката възраст, насилниците в училище, склонността на човека да избяга от проблеми, склонността на човека да помага на други хора в нужда, положението на родителите детето им е в постоянно легло в продължение на години и така до безкрай.