Hai to Gensou no Grimgar

Hai to Gensou no Grimgar

03/01/2019 Off By boris

Страх, оцеляване, инстинкт. Изхвърлени в чужда земя с нищо друго освен мътни спомени и знание за тяхното име, те могат да усетят само тези три емоции, които резонират дълбоко в душите им. На групата непознати няма друг избор, освен да приеме единствената платена работа в този подобен на игра свят – ролята на войник в резервната армия и да елиминират всичко, което заплашва мира в новия им свят, Гримгар.

Когато всички по-силни кандидати се присъединят, онези, които са останали, трябва да създадат банда, за да оцелеят: Манато, харизматичен лидер и свещеник; Харухиро, нервен крадец; Юм, весел ловец; Шихору, срамежлив маг; Могзо, мил воин; и Ранта, буен тъмен рицар. Въпреки сходството си с това, това не е игра – няма рестарт или възраждане, ако ви обият сте мърви. Сега всичко зависи от тази разбойническа група от невероятни бойци, дали ще оцелеят заедно в един свят, където животът и смъртта се делят на косъм един от друг.

“Hai to Gensou no Grimgar” е уникално преживяване. Сцените през цялото време са имат тенденция да принуждават символи от 0 до 100 в нереалистичен времеви период. Това често се отнася до широко разпространените изисквания за незабавно удовлетворение при аниметата. “Hai to Gensou no Grimgar” оспорва тези изисквания, като подчертава естествения растеж на героите, стъпките по стъпка се изграждат чрез всяко взаимодействие със сюжета. Внимателно наблюдение на това и сюжета е от първостепенно значение, за да не пропуснете изобилието от имплицитни подробности, посветени на тяхното развитие и характеризиране. Поради това дълбоко естество на анимето, размисълът е обичайно и като такъв. Това аниме се препоръчва за всеки, който обича да чете замислено в нещата.

Най-важната черта на анимето е неговият реализъм. Героите ще трябва да управляват основните нужди, като храна и подслон. Героите ще трябва да се изправят пред реалността на света. Диалогът, развитието и взаимодействията са на пръв поглед реалистични. Един пример за такъв реализъм е фактът, че почти нищо не се случва в началото. Но защо се случва нещо извънредно? Те водят основен живот и нямат голяма нужда от нещо прекалено. Необичайно е много да се случи извън ежедневните им борби. Друга отлична черта на анимето, е да не се притежават умения за борба в най-високите нива. Те бяха предимно незначителни разширения на човешките способности, което се хармонизира добре с темата на реализма.