Dead Dead Demon’s Dededededestruction

Dead Dead Demon’s Dededededestruction

10/09/2019 Off By boris

Когато погледнете към небето, какво виждате? Синьото небе? Свободата? Надеждно бъдеще? Хората на Токио не виждат нищо от това. Вместо това зловещ извънземен кораб майка се извисява над главата им и поглъща градския небостъргач.

Извънземните са дошли преди три години. Пристигането на „нашествениците“ предизвикава най-голямата война, която човечеството е срещало някога – тази, която заплашва да сложи край на света. Японското правителство се бори срещу нашествениците непрестанно. Оръжията са масово произведени,което на своя страна предизвиква спорове и пацифистки движения.

В този един ден всичко се промени. И едновременно нищо не се е променило. Каояма Кадоде и Некагава Оуран изживяват последните си дни, както винаги: да ходят на училище, да играят с приятели и да правят това, което за биха се грижили всички безгрижни момичета от гимназията.

Докато растат, те научават какво наистина означава да бъдеш възрастен, в свят, в който възрастните изглежда са демони, които само заблуждават и унищожават. Те научават истинската заплаха за човечеството не са нашествениците, а самото човечество.

Чудесно е да видите пълен разцвет на стила на този мангака в множество произведения и можете да кажете, че той далеч не е свършил. Асано просто има прекалено много за казване и сега най-накрая се измъква от стандартния си набор от теми, въпреки че все още има една и съща „изгонена насоченост“, най-накрая може да стигне навсякъде, и да докосне всичко до което може. “Dead Dead Demon’s Dededededestruction” е най-съвременното му произведение досега и изглежда, че се развива точно с времето (почти единственият еквивалент него вероятно е “I Am A Hero”). Героите му са още по-отчетливи, идват във всички форми, варианти и идеологии, със собствената си специфична гледна точка към света, в който са разположени, и как тези гледни точки се сплитат една от друга, като цяло е естествното на тази манга.