Dengeki Daisy

Dengeki Daisy

27/06/2019 Off By boris

Преди да умре, братът на Куребаяши Теру й дава само един мобилен телефон и й каза да се свърже с „Дейзи“, ако някога се нуждае от някой, с когото да говори. Сега, въпреки че живее сама и без роднини, Теру никога не се чувства самотна, защото Дейзи е нейният постоянен довереник и поддръжник.

За да изплати дълга на брат си, Теру се нуждае да работи за грубия, безразсъден и злоупотребяващ (да не говорим за доста красив) учител в гимназията, Куросаки Тасуку. Докато нейното затруднение изглежда в обратния спектър на връзката й с Дейзи, може би двата различни свята на Теру са по-тясно свързани, отколкото тя си е мислила?

Сюжетът е, без съмнение, оригинален. Ако е така, какво го прави толкова специален? С прости думи, това е темпото, в което се развива историята. Докато темпото на мангата изглежда тривиално за цялостното й удоволствие, то това е един от важните елементи, които правят “Dengeki Daisy” наистина страхотна манга. Вместо внезапен обрат, който се опитва да принуди читателите да придобият интерес, тя дискретно ни оставя намеци и бавно разкрива тайните, които сме толкова умиращи, за да знаем. Тя не разкрива големи количества информация едновременно, но въпреки това не ни кара да чакаме. Изпълнението е безупречно. В тази манга започваме, като не знаем нищо. Конфликтите продължават да възникват, когато ни се дават части на пъзел, който ще обясни точно какво кара героите да действат така и защо правят тези действия подсилени от техните емоции на момента.

Какви са мотивите на “Dengeki Daisy”? Как ще се развият връзките на героя? Каква е истината зад тайната около Теру? За манга, която е толкова надминала очакванията на много хора досега, няма съмнение, че ще продължи да доставя уникална и интересна история тук. Определено я препоръчвам за четене на всички.