Brave 10

Brave 10

27/06/2019 Off By boris

Исанами, млада жрица на Изумо, е принудена да гледа как група зли нинджа изгаря храма си до земята и избива хората вътре, не й оставя друг избор, освен да избяга в гората, за да избяга от същата съдба. По случайност тя се натъква на Сайзу Киригакуре, без майсторска нинджа от училището в Ига. Двамата пътуват до замъка Уеда, за да помолят Юкимура Санада за помощ. Разкрито е притежанието на Исанами върху странна и опустошителна сила и Санада с готовност се съгласява да й помогне, като събра десет смели воини на страната на Исанами.

Така започва “Brave 10”, история, поставена в периода на Воюващите държави. Следва пътешествието на Саизу и Исанами из натоварените от войната земи в търсене на смели воини, които да служат под знамето на Юкимура, всеки от които притежава мощни умения. Ще им се наложи да пътуват далеч и широко, докато се опитват да се отблъснат от онези, които биха гонили след тъмната сила, която тя притежава, за да ги направи своя собствена.

Очевидно обичах феодалния произход на Япония. Боевете не се разтягат завинаги, обикновено максимум 1 или 2 епизода. Те са необходими за напредване на историята. Сюжетът е доста предсказуем и плитък: фракционни конспирации, добро срещу зло, решаване на въпроси чрез борба с пътя им, братство и т.н.

Първият епизод всъщност е един от най-любимите ми и вярвам, че историята трябваше да следва малко повече нейния дух. Например, уменията и нежелателното отношение на Сайзу бяха полезни и обещаващи, но чувството избледнява, когато историята продължава и той постепенно става до безполезен. По принцип той е супер силен срещу другарите си, преди те да се присъединят към Braves, а също така и срещу общите нинджи от фуражен тип оръдие, но това е друга история с главните герои на врага. Болка е, когато видите главна героиня да се покаже толкова много за по-малки резултати.