Kyousou Giga

Kyousou Giga

27/06/2019 Off By boris

Преди много време имало един монах на име Мюи, който можел да донесе всичко, което е докосне към живота. Той тихо живееше със съпругата си Кото – черен заек в човешка форма – и трите им деца: Якушимару, Курама и Язе. Един ден първосвещеникът на земята стигнал до заключението, че рисунките на Мюе са причинявали твърде много проблеми на местните жители и му е наредил да намери решение. В отговор на това семейството тайно избяга в алтернативния свят на собственото творение на Мюи – “Търсещия град”. Всичко беше мирно, докато Мюи и Кото изведнъж изчезват. Трите им деца са оставени да се грижат за града, а Якушимару наследява името на Мюи и задълженията му. Засегнати в този алтернативен свят, техните проблеми се влошават само когато едно младо момиче – също наречено Кото – пада от небето и заявява, че търси и по-старите Мюи и Кото. Въоръжен с гигантски чук и две буйни фамилии, Кото може би е ключът към освобождаването на всички от вечния град на хартията.

Пътуването в “Kyousou Giga” е преживяване като никое друго. Това е може би от всички неща, най-аналогични на скитащия цирк, препъване в “Залата на огледалата” и връщане, след като ставаш свидетел на сензационно светлинно шоу. С други думи, “Kyousou Giga” е аниме, което се откроява с използването на буйни визуализации, то показва уникален и впечатляващ чар.

Голяма част от това се откроява и чрез безгрижното настроение на анимето, комедията и игривият тон. Капризните действия на Кото и нейните пафони, повече от целта на забавлението, отразяват централната тема на капризния живот. Без Кото съветът на тримата щеше да прекара вечност в очакване, без промяна на настоящата стагнация. Най-големите инструменти на Кото да вдъхнови промяна са нейният чук и усмивка. Всичко това е да ни напомня да живеем пълноценно, радостно.

“Kyousou Giga” е впечатляващо аниме. Богато на фолклорни образи, диво творчески в определена посока и спираща дъха визия. “Kyousou Giga” със сигурност е един от най-добрите аниме в последните години. Дори с действие, драма и фантазия, то е в състояние хармонично да съчетае тези елементи, без да хомогенизира нейния творчески, отчетлив вкус.