Dorohedoro

Dorohedoro

23/04/2019 Off By boris

Отворът – тъмен, грохнал и безреден район, където слабите са плячка и смъртта е обикновено нещо – е почти подходяща за даденото му име. Област, отделена от закона и етиката, тя е изпитателна основа за магическите потребители, които я доминират. Като раса, заемаща най-високите стъпала на тяхното общество, вълшебните потребители мислят за обитателите на дупката, като не повече от насекоми. Убит, осакатен и направен експерименти без да се замисля, безсилните обитатели на Отворът ежедневно засипват залите на болницата поради многото инциденти.

Притежавайки свободен достъп до и от Отворът и с малко предизвикателство към тяхната власт, магическите потребители изглеждат непоклатими за повечето хора – освен за няколко. Кайман, е по-влечуго от колкото човек и един такъв индивид. Той ги преследва с безсмислено търсене на отговори, само с доверието на двойка шейни и имунитета му към магията. Прокълнат от външния му вид и измъчван от кошмари, магическите потребители са единственият му ключ, към възстановяване на живота му към нормалното. Тъй като най-голямото му препятствие е стомахът му, неговата приятелка Никаиду, която управлява ресторанта “Hungry Bug”, е най-големият му съюзник.

Разположен в пясъчен свят, “Dorohedoro” управлява здравословна комбинация от комедия и безгрижие със смъртта и кръвопролития. Взимайки изобилие от обрати, докато следват живота на жителите на Отворът, тя плете уникален свят на неземния произход и мрачен външен вид, който не е за лесно гнусливите или лесно разстройваните.

Независимо от това на кого да покажа тази манга, първото нещо, което те са запленени, е изкуството, грубите линии и схематичните герои, детайлните настройки и облеклото на апокалиптичното гръндж с никели. Светът на “Dorohedoro” ви привлича първо визуално, преди да ви очарова със сюжет, който постоянно ви оставя да искате повече и романтика, която ще ви накара да разкъсате косата си в очакване. Хумор, който се надгражда и в крайна сметка изисква 23 тома за да получите наистина добра представа за него и никога да не завършващи действия, информация и сюжетни обрати.