Shin Tennis no Ouji-sama

Shin Tennis no Ouji-sama

23/04/2019 Off By boris

Необходимо е много, за да стигнете до върха, когато става дума за тенис. Никой не знае това по-добре от Риома Ечизен, млад блуден тенисист, и неговите съотборници в Академията “Seishun”. Само защото се натиснаха до краен предел, прекарвайки безброй часове в подготовка за всеки пулсиращ мач, те успяха да изиграят победа във Всеяйския национален турнир.

Новият принц на тениса започва с Риома и неговите съотборници, които се отправят към тренировъчния лагер “U-17 Selection”, след като получиха специална покана заради победата си в Националния турнир. Тренировъчният лагер е известен с това, че произвежда силни тенисисти, така че момчетата от академията “Seishun” няма търпение да изкарат играта си на следващото ниво. Въпреки това, не всеки е щастлив, че ги има сред своите редици и ще им се наложи да преживеят интензивните тренировки, за да докажат, че принадлежат сред най-добрите играчи от своето поколение.

Започнах скептично и този скептицизъм бързо нарасна в своята интензивност. Откриващата песен не съвпадаше добре с визуализацията, обстановката беше преминала от комфорта на “Seigaku” в никога споменат хардкор средношколен тренировъчен лагер, който изглежда е всякакъв вид враждебен и най-лошото от всичко това като хората, които правят това аниме, просто се опитваха да размишляват с дългогодишните фенове на Принца на тениса, като прекалено използват най-плиткия аспект на всеки герой, вместо да им позволят да действат естествено. Смея да откриете повече от 2 последователни реда от Инуи, които не бяха просто посочени някои произволни проценти. Чувствах всичко друго, но у дома с това аниме в началото и това продължи около 7 епизода.

Но след това отново всичко беше наред. Те всъщност имаха мачове, които заеха цели епизоди, героите вече не бяха застояли, най-накрая, чувствах се отново като принц на тениса! Бях готов да отхвърля цялото това аниме като провал, но съм много доволен, че се задържах с него, защото втората половина или така е доста добра. Ако сте фен на Принца на тениса, със сигурност не трябва да пропускате Новия принц на тениса. Странната несъответстваща последователност на отваряне дори започна да расте върху мен след известно време.