Soredemo Sekai wa Utsukushii

Soredemo Sekai wa Utsukushii

23/04/2019 Off By boris

В царството на “Слънцето”, светлината е част от ежедневието на гражданите, а дъждът е нещо, за което те дори не са чували. Въпреки това, в далечната земя, наречена „Дюк Дюкомед“, времето е обърнато и всеки има силата да създава дъжд с гласовете си. Ливий Ифрика е завладял целия свят и е разширил влиянието на слънчевото царство, през последните три години, откакто е коронован за цар. След като научава за силите да създават дъжд, Ливий решава да се ожени за Нике Ремерсиер, една от принцесите на Дъждовото царство. Но онези, които са извън царството на Слънцето, разпространяват слух, че Ливий е жесток, безмилостен и тираничен владетел и когато дойде дума до принцесата, тя започва да се подготвя за най-лошото. Но когато най-накрая се запознава с годеника си, Нике открива, че той е съвсем различен човек от това, което първоначално е очаквала.

Има нещо за това аниме, което го отличава от други “shoujo” анимета, които са излизали наскоро. Докато “Soredemo” има своя дял от “shoujo” тропи, за мен тотално пребивава в някаква свободна от жанрове зона. Това аниме не е „типична” фантазия или романтика на “shoujo” – жанра те е просто „наистина добро”.

“Soredemo Sekai wa Utsukushii” хвърля по малко от всичко. Това е приключение, това е любовна история, има магия, има монархия, има екшън сцени и комедия. Анимето прави внимателен балансиращ акт за забавление на публиката с малко от всичко, като същевременно гарантира, че никога няма да се взима твърде сериозно. Има някои добри попадения и много искрени моменти. Налице е спокойствие в поредицата, като същевременно, тя е забавна и пълна с живот. Това е наистина една от най-очарователните анимета, които съм виждал от дълго време в “shoujo” жанра и това никога не е било по-гордо на екрана, колкото финала на това аниме, който показа истинскто сърце на това аниме, по начин, по който много малко аниме правят. По-точно, “Soredemo Sekai wa Utsukushii” е един скрит диамант на “shoujo” жанра.