Double Decker! Doug & Kirill

Double Decker! Doug & Kirill

16/09/2019 Off By boris

Някога спокойния град-държава Лисваллета, се оказа застрашен от ново опасно лекарство, наречено Химн. Страничните ефекти на лекарството позволяват на потребителя да влезе в състояние на “Overdrive”, при което те мутират в суперсилни зверове с нечовешки способности. При безсилието на полицията да спре тази нова заплаха, отговорността попада върху Специалното звено за разследване на престъпността “SEVEN-O”. За да компенсират опасностите от тази работа, разследващите работят по патентованата система „Double Decker“, която изисква те да се обединят в двойки „приятели ченгета“.

Като дете, простия полицай Кирил Врубел е фантазирал, че е герой, който ще спаси училището си от случайна терористична атака. Шансът му да бъде герой идва, когато хазяйката му го изнудва да търси изгубената й котка. Пристигайки и заспивайки в изоставен склад, Кирил се оказва в средата на ситуация с заложници, включваща потребител на Химн. Сдружавайки се с детектив “SEVEN-O” Дъглас “Дъг” Билингъм, Кирил печели мястото си като най-новият член на “SEVEN-O”. Сега, с помощта на тази тайна организация, той може най-накрая да постигне мечтата си да стане герой.

Талантливият персонал обикновено създава страхотно аниме и се оказва доста универсален в своя стил на разказване. И това, което обикновено следва, са страхотни визуализации.” Sunrise” е начело на “Double Decker” и те влагат много сърце в изкуството, оформлението и дизайна. Героите са много стилистични и всеки герой като своя ексцентрична черта. Женските герои, най-забележителните Диана и Макс, са превъзходно проектирани, всеки детайл от косата им, до дрехите, които носят, излъчва със своенрав, който съответства на харизматичната им персона.

Фона е толкова развит, колкото композицията и рамкирането. Анимацията показва, че режисьорът Джуджи Фурута и неговият екип отлично разбират времето и пространството и разрушават бариерата между реалността и фантастиката, които ни потапят, като публика в света на фантастиката на “Double Decker”. Дори използването на CG, въпреки че, трябва да се каже, има моменти, в които то става видимо, но постоянно стабилно и дори има невероятни моменти – особено сцени с преследване на автомобили, включващи личното превозно средство на Дъг, което е модифициран спортен автомобил, наподобяващ “DeLorean DMC- 12”, което е заредено с приспособления и е в състояние да приеме високоскоростен режим.