DRAMAtical Murder

DRAMAtical Murder

04/04/2019 Off By boris

Преди време влиятелната и мощена компания “Toue Inc.” е купила остров Мидорийма, Япония, с плановете за изграждане на “Platinum Jail” – луксозно утопично съоръжение. Тези, които имат късмета да го нарекат вкъщи, са най-богатите граждани в света. Оригиналните жители на острова обаче бяха принудени да се преместят в Стария квартал и след завършването на “Platinum Jail”, те бяха напълно изоставени.

“Риб” и “Рима” са най-често срещаните игри на острова.”Риб” е стара училищна игра, в която бандите на острова се впускат във война за териотия една срещу друга, докато “Рима” е технологично напреднала игра, в която участниците се борят във виртуална реалност. За да можете да играете “Рима”, трябва да имате “All-Mate” (“AI”, който обикновено изглежда като домашен любимец) и мачът трябва да бъде медииран от “Usui”.

Аоба Серагаки няма интерес да играе нито една игра. Той предпочита да живее спокоен живот с баба си и “All-Mate”, Рен. Обаче, след като е насилен да очаства в опасен “Риб” мач, в който се чуват слухове за изчезващи играчи, всички надежди на Аоба да живее нормален живот са напълно премахнати.

Сюжетът може да се окаже труден за следване, но когато най-накрая всичко си падне на мястото, ще останете с потрес и въпроса „КАК МОЖАХ ДА ИЗПУСНА ТОВА?“. Не се отказвайте от “DRAMAtical Murder”, само защото не разбирате какво се случва в първия епизод. Или втория… Или третия…

По същество авторът е направил невероятна работа, като хвърляше копия на моето въображение чрез сюжетни обрати. Никога няма да разберете какво, ще се случи след това.

Като цяло героите бяха доста добре развити (дори подкрепящите герои имаха уникална личност, която ги караше да се открояват). Всеки излъчваше различна страна на човечеството. Всички те имаха своите страхове, цели, обиди и мечти, които в крайна сметка ги доведоха до Аоба. Обзалагам се, че ще съчуствате най-малко един от тях.