ēlDLIVE

ēlDLIVE

05/11/2018 Off By boris

Чута Коконосе е сирак, който живее със своята леля. Откакто се помни, има глас в главата си, но освен това е нормално момче – до деня, когато странно изглеждащото същество го последва у дома му и го телепортира до място, изпълнено с други фантастични същества. Това е космическа полицейска станция, а директорът на „Отдела за слънчева система“ Райн Брик му казва, че е избран от компютъра като евентуален кандидат за членство в полицията. Мисузу Соноката, момиче от училището на Чута с ангелско лице и лош нрав, което се оказва една от подчинените на Рейн Брик, не го смята за подходящ за подобна работа. Чута, който първоначално е шокиран от събитията, решава да вземе теста за правоспособност, след като е призован от гласа в главата му и да докаже, че Мисузу греши.

Като цяло почувствах, че „elDLIVE“ е доста добре направено и създадено аниме, което имаше страхотна история, интересна обстановка, добре проектирани герои и солиден глас. Предпоставката, че момче от средното училище, което имаше извънземен вътре в него, чрез който му се дава възможност да се присъедини към междугалактическа полиция, със сигурност беше интересна. Предметът, който в този случай е да стане част от междугалактическата полиция като офицер и оттам да защитава живота не само на нормалните човешки същества, но и на живота на извънземните, които също са си направили дом за себе си на земята. също е интересен.

От гледна точка на историята ми хареса как отначало се възползва от нормалната формула на злодей на седмицата, която е обща в повечето анимета и манга, преди да стават по-сериозни, докато злодеите стават по-очевидни и мощни, в крайна сметка завършват с появата си близо до средата на анимето. Този вид бавно хранене в главните злодеи в главния парцел е добре проектиран ход, тъй като въвеждането им прекалено бързо ще накара анимето да се втурне и да намали страха, който героите ще почувстват, когато се сблъскват с тях.

Дизайнът на характера и развитието на героите за анимето, бяха доста добре направени, като най-добрите примери за това бяха Чуута, Мизицу и Нина както и възникващата връзка, да се приемат взаимно. Препоръчвам това аниме на всеки, който е заинтересуван от извънземни и всякакъв вид „sci-fi” фантастики.