Fist of the North Star: Lost Paradise

Fist of the North Star: Lost Paradise

12/10/2018 Off By ivo

„Юмрукът на Северната Звезда“ има такова вездесъщо присъствие в историята на мангата и анимето, така че е силно вероятно да сте чували за него дори и да не сте чели или гледали поредицата. Въпреки това, франчайза е малко по-непознат на запад, макар и да е едно от най-продаваните „Шонен Джъмп“ заглавия на всички времена.

Новата част от поредицата носеща името „Загубеният рай“ е дело на талантливите разработчици, отговорни за нашумялата поредица „Якудза“.

Трудно е да се обясни колко голямо влияние оказва „Юмрука на Северната Звезда“ върху японската поп-култура, достатъчно е да се каже, че в момента е 11-тия най-високо продаван медиен франчайз, той е и от същото поколение като „Драгън Бол“. Това е една от онези поредици, които оформят дори днешните истории и герои в аниме и манга света.

Част от привлекателността на поредицата е самия главен герой, Кенширо. Той не се нуждае от трагично или усложнено минало, което да мотивира неговата доброта, тя е просто черта на неговия характер и той няма никакъв проблем с това да жертва собствените си нужди в името на по-слабите и нуждаещи се.

„Загубеният рай“ се представя като алтернативна версия на „Юмрука на Северната Звезда“, позволяваща на играта да съществува почти изцяло между стените на град Еден, като същевременно си служи с герои и теми от оригиналния материал на творбата.

Ако сте играли „Якудза“ ще се чувствате в свои води. Повечето от бойните механики са стандартни, като смесват леки и тежки атаки за образуване на комбинации и лимитиран Бърст режим, който дава достъп до по-силни специални удари.

Освен главната история на играта са налични и странични дейности като барманство, мениджмънт на нощен клуб, танцуване и много други, които ще направят времето, прекарано в играта още по-задоволително и забавно.