Garo: Honoo no Kokuin

Garo: Honoo no Kokuin

21/03/2019 Off By boris

В името на краля, кралството на Валианте започва да ловува, за да унищожи потребителите на магьосничество. Седемнадесет години по-късно преследването им продължава да нараства, както по размер, така и по бруталност. Без да знаят гражданите, целите на този лов на вещици са тайните защитници на човечеството. Известни като рицарите и алхимиците на Макай, те имат силна воля да предпазят хората от ужасите, демоните, които притежават души, измъчвани от тъга и болка.

Един такъв Макай Рицър е 17-годишният Леон Луис, който наследява легендарната броня на Златния рицар Гаро от майка си. Въпреки че притежава голяма сила, той се бори да преодолее омразата, която носи от смъртта на майка си в ръцете на царството. Неговият баща Герман, известен като Зоро, рицарят на сянката, все още тренира Леон, когато е призован да разследва възхода на ужасите в столицата на кралството. Въпреки че Герман знае, че волята на Леон се колебае, той решава да вземе Леон заедно с него, за да продължи обучението му.

Докато Герман и Леон се отправят към столицата, приятелският син на краля Алфонсо Сан Валианте се бори да намери решение на нарастващата заплаха от ужаси. Но преди да успее, той е измамен и изгонен от собственото си кралство. За да се върне у дома, Алфонсо се опитва да намери помощта и силата, от която се нуждае, за да възстанови трона си. По време на претърсването си той среща Леон, чиито взаимодействия с принца завинаги ще променят и двете им съдби.

Ако бяхте един от хората, които спряха да гледат “Garo” през 2014 г., защото сюжетът изглеждаше твърде безцелен, това е била голяма грешка. Това, което започна като леко тромаво и като цяло безсмислено екшън аниме, само с един зрял тон, за да се разграничи, в крайна сметка се превърна в своя визуално зашеметяваща, добре написана, запомняща се екшън-драма, пълна със силни герои и емоционално инвестиращ сюжет. “Garo” е може би най-доброто аниме, което беше излъчено през неговият сезон и заслужава много повече внимание, отколкото получава.