Zetsuen no Tempest

Zetsuen no Tempest

21/03/2019 Off By boris

Гледната точка започва с Хаказе, вещица, която се озова на безлюден остров. Променяйки гледната точка, сега разглеждаме Йошино и Махиро. Йошино и Махиро бяха най-добри приятели, но един ден Махиро изведнъж изчезна. Йошино предположи, че е открил ключ към онзи, който е убил семейството му. Въпреки тесните връзки, Йошино нямаше представа къде е Махиро. Но един ден, когато Йошино слагаше цветя на гроба на семейството на Махирос, една жена пита Йошино за Махиро на мястото на пистолета. Според жената Махиро се сблъсква с някои сериозни проблеми, които неизбежно ще поставят човешката раса в катастрофално положение, а японското правителство отчаяно търси Махиро. Очевидно е включен някакъв вид “магия”. Какво стана с Махиро? И кой е това момиче от Хаказе? Какво общо има Хаказе с това?

Изкуството на “Zetsuen no Tempest” е извън красивото и Рен Сайзаки е фантастичен художник. Всички герои имат уникален дизайн за очи. Има красиви момчета и красиви дами. Всеки герой променя дрехите много пъти и това е нещо, което си струва да се отбележи. Не всяка серия прави това, особено ако говорим за серия Шунен. Драматичните сцени се чувстваха толкова сурови и докосващи, а комедийните сцени бяха много забавни, особено с героите, които приемаха някои атрибути на чиби всеки от време на време.

Тя обхваща множество жанрове (Екшън, Драма, Мистерия, Романтика, Психология и много други). Но основният чар на тази история е диалозите, те са толкова завладяващи, очарователни и забавни за четене. Докато екшън сцените бяха забавни за гледане / четене, психологическите битки в тази манга са любимият ми аспект за тази поредица.

“Zetsuen no Tempest” ~ Цивилизационният бластер ~ често се нарича “претенциозна” серия, и въпреки че не мога да го отрека, това не променя факта, че това е уникална и освежаваща серия. Той има великолепни герои с различни личности и невероятни взаимодействия между тях.