Nurarihyon no Mago

Nurarihyon no Mago

21/03/2019 Off By boris

Рикуо Нура изглежда е обикновен ученик от средното училище. Визията му обаче може да бъде лъжлива. В действителност, младото момче има една четвърт от кръвта на “youkai” и е наследник на голям клан от “youkai” същества, воден от дядо му Нурарихиьон. Като малко дете му било казано, че “youkai” съществата често извършват зли дела, което води до нежеланието му да наследи клана Нура и да направи каквото може, за да избегне съдбата си.

През нощта, Рикуо преминава през трансформация в страховит “youkai”, който прилича на Нурарихиьон в разцвета си. Осъзнавайки, че може да използва силата си, за да защити другите, той приема наследството си, като се стреми да обедини всички фракции на вайкай в Япония и да създаде свой собствен “Нощен парад на сто демони”.

“Nurarihyon no Mago” имаше наистина лош старт по мое мнение. Първите две глави бяха общи, сюжета беше скучен, имаше твърде много символи, за които да се грижи. Цялата гледна точно на “youkai” просто изглеждаше като евтин трик, за да прикрие, колко безучастен и посредствен е той. Но въпреки това продължих, защото си мислех, че има някакъв потенциал и той, като човек, наистина ли стана нещо друго. Началото е лесно, най-лошата част от мангата. За разлика от повечето “shounen”, където силното начало е норма, “Mago” го играе напълно различно и прави обратното. Започва с доста слабо начало, вдига се пара след първите няколко тома, след което наистина излита и става невероятно. Истински нешлифован диамант.

“Nurarihyon no Mago” прави много, за да се отдели от стандартната “shounen” манга. Разбира се, че има своя дял от клишета и архетипи, но всичко работи толкова добре заедно. Тази манга определено е повече от сумата от нейните части, се чете с истинско удоволствие всяка седмица. За мен това определено е най-доброто от всички манга в “Jump”. Тя има голямо предимството, поради това че има почти неограничен обхват.