Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo

Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo

21/03/2019 Off By boris

Кралският живот на принцеса Ангелис Икаруга Мисуруги беше толкова идеален, колкото е възможно за живот на шестнадесетгодишна принцеса. Красива, талантлива, атлетична, обичана от нейните хора и скоро да бъде кръстена в чест на възнесението й на трона на империята на Мисуруги, Ангелис имаше всичко. Дори и нейното царство беше в блажена епоха на мир и благоденствие благодарение на използването на изключително напреднала технология на материализация, известна като “мана”.

Обаче всичко, което Анджелис е познавала скоро, се разпада около нея, след като тя се разкрива, че е „норма“, член на обществото, който е устойчив на въздействието на маната и не е в състояние да го използва сама. Точно както останалата част от нормите, Ангелис е арестувана и отстранена от обществото. Сега тя е принудена да работи като войник на базата на затворническия лагер Арценал и да лети с трансформиращ се робот, наречен „Парамаил“.

За да оцелее, Ангелис ще трябва да се приспособи към няколко различни аспекта на новия си живот в “Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo”, справяйки се с обществото на затвора, отношения с другите “норми” жени и пилотиране на „Парамаил“ срещу гигантски зверове, известни като “DRAGONs”. Дали отмъщението ще бъде достатъчно голям мотив, за да я насърчи да преодолее тези предизвикателства? Или омразата за онези, които я предават, я разкъсва в този процес?

Легитимното нещо, за което бихте гледали това аниме е Ангелис. Тя е невероятна. Тя е логична, песимистична, мами, ще ви обижда и всичко, за което се борите, ще ви разоръжи и ще ви застреля в лицето, два пъти. Тя е толкова неподходяща за главен герой, колкото може да бъде. Тя не иска хармония, иска разрушение. Тя иска да разруши всичко, което я е оскърбило. Тя не е жертва. Анимето се нарича “Cross Ange”, защото тя е около 90% от него. Тя е тази, която създава съдбата си а не я следва, за разлика от някой други анимета от този стил.