Kurogane

Kurogane

21/03/2019 Off By boris

Курогане Хирото е в гимназията, където академично е на върха на своя клас, но буквално най-лошото във физическата активност. Роден със слабо тяло, той няма издръжливост, скорост и сила, а Хирото не иска нищо повече от това да бъде герой. Съдбата го дразни, като му придаде феноменален поглед, което му позволява да вижда много повече от всеки друг в спорта, но тялото му не може да реагира на никое от тях.

Той научава от своя приятел Ширатори, който иска да го наеме за екипа на Кендо, за слух за призрак на име Тоджо Саюри, който държи катана и преследва съюзник в града. Половин любопитство, Хирото отива само за да открие, че призракът е истински и че Тоджо Саюри търси наследник на стила си на Сакура в продължение на 150 години. Саюри го избира като наследник, след като е успял да избяга от атаката си и да го принуди да научи стила на Сакура. Дори и с помощта на древния призрак на меча, Хирото трябва да преодолее лошите си моторни умения, за да бъде героят, който винаги е искал да бъде.

“Kurogane” е спортна манга, основана около спортното кендо в гимназията. Въпреки това, авторът поставя малък свръхестествен обрат, за да се опита да го направи „свеж“. За съжаление, тъй като тя е ожесточена, никога не можем да видим пълния потенциал на Курогане, тъй като той се поставя за нещо, което би могло да бъде страхотно, но никога не може да го покаже.

Много приятно четиво на всеки, който може да търси “шоунен” манга. Мисълта ми да вляза в това не беше да очаквам много, но в крайна сметка в крайна сметка станах един от онези, които не могат да чакат да бъде адаптирана като аниме. Макар и да има недостатъци, за щастие самата манга е достатъчно приятна, за да не прекалява с тях.