Ansatsu Kyoushitsu

Ansatsu Kyoushitsu

20/03/2019 Off By boris

Когато мистериозно създание унищожава луната до постоянен полумесец, учениците от клас 3-Е на средното училище Кунугигаока се сблъскват с огромна задача: да убият създанието, отговорно за бедствието, преди Земята да претърпи подобна съдба. Обаче, чудовището, наречено “Koro-sensei” (неразрушимия учител), може да лети със скорости до “20 Mach”, които той демонстрира свободно, оставяйки всеки опит да го покори в неговия извънземен прах. Нещо повече, мишките на 3-E скоро откриват, че странното, пипаловидно животно е повече от просто непоколебимо – той е най-добрият учител, когото някога са имали!

Адаптиран от хумористичния хит манга на Юусеи Мацуи, “Ansatsu Kyoushitsu” разказва историята на тези младши ученици, като изглаждат уменията си за убийство и растат, за да се противопоставят на репресивната училищна система, собствените си житейски проблеми и един ден сенсея си.

Основната атракция, която може да привлече всеки зрител в тази серия, е комедията. И това е така, защото самата серия има личност. Това е особено вярно за “Koro-sensei”, тъй като той преподава повече от академичните среди. Той ги учи на уроци от ежедневието и дори се свързва индивидуално с героите на лично ниво. В някои точки от историята, ще го намерите доста приличен и дори свързан с темите, които обхваща в клас. И разбира се, изразителното му лице винаги е забавно и приятно да се гледа.

По същество, комедията е освежаваща и отнема убийството до ниво, което може да се счита за по-скоро пародия. Темата за убийството всъщност е деконструирана на множество нива, когато става въпрос за изпълнение на истории. Той също така създава част от живота, тъй като някои епизоди се чувстват като приключение, което отвежда учениците до места, където никога не са били.

Знам какво си мислите. Вероятно е нещо като „това аниме изглежда прекалено лудо“. И за да бъда честен, не грешите. Но колкото и лудо да изглежда, много се забавлява с убийството, училищния живот и героите, които прекарват ежедневния си живот, чрез тези неща. Вместо да приспособяваме романтични ъгли или твърда драма, получаваме тази класическа “shounen” комедия с много стилен начин на разказване на истории.