Trigun

Trigun

20/03/2019 Off By boris

Голяма част от щетите, приписвани на “Ваш”, са причинени от дейностите на ловци на глави, които са след наградата “60 000 000 000 $ $ (шестдесет милиарда” двойни долара) за главата на “Ваш”, за унищожаването на град, наречен Юли. Ваш не помни ясно унищожаването на Юли и иска само “любов и мир”, както той казва. Въпреки че той е стрелец с нечовешки умения, той използва оръжията си само за да спаси живот, където и да може.

С напредването на поредицата постепенно се научава повече за тайнствената история на Ваш и историята на човешката цивилизация на пушека, пустинята, на която е поставена мангата. Поредицата често е хумористична в тон, но в същото време включва много сериозно развитие на характера и особено в по-късните глави става доста емоционално интензивно. Понякога на Ваш се присъединява свещеник Никълъс Д. Волфвуд, който е почти също толкова добър стрелец, колкото и самият Ваш, а по-късно е насочен от група убийци, известни като “Gung-Ho Guns” по причини, които отначало са загадъчни.

“Trigun” се превръща в много сериозна дискусия за естеството на морала, като задава въпроси като: Каква е природата на морала? Можем ли да съдим за различни морални кодекси? Ако човек е принуден да предаде своя морален кодекс, дали това предателство обезсилва този морален кодекс и може ли човекът все още да се опита да изпълни този морален кодекс? Може ли човек да намери изкупление от своите грешки и ако да, как?

Никога не съм гледал част от анимето. Но мога да кажа, че е добро, като прочетох мангата. Оригиналната манга “Trigun” има само два тома, което е неприятно, но продължава в серия, наречена “Trigun Maximum”. Тази манга серия разказва някои от пътуванията, които Ваш е имал в миналото. Историите в обема имат някои велики моменти, повечето от които са хумористични. Но в 2 обема, Ваш е по-сериозен и в него няма много забавни моменти. Така че основно отнема някои точки. Но героите са все още прекрасни.