Shiki

Shiki

20/03/2019 Off By boris

Нищо не се случва в село Сотоба. Всъщност тя се възприема като нищо повече от един град, който е най-отдалечен от най-изискания и модерен жител Мегуми Шимицу. Тя иска нищо повече от това да живее в града, далеч от селяните и техните остарели начини на мислене. Така че, когато се построи нова къща в европейски стил на хълм в селото, Мегуми вярва, че жителите му трябва да бъдат култивирани и изискани, така че решава да ги посети.

Въпреки това, Мегуми не се връща у дома тази нощ. След изтощително търсене, тя е намерена на следващия ден, слаба и анемична, със странни следи от хапе. Но Мегуми е само първата жертва в това, което скоро ще стане епидемия в Сотоба, тъй като телата започват да се трупат. Селският лекар Тошио Озаки, заедно със свещеника Сейшин Муруи, самотния Нацуно Юки и братята и сестрите Танака Каори и Акира, започват да разследват странните смъртни случаи. Но отговорът на затруднението им може да е повече, отколкото някой от тях може да се справи, защото скоро мъртвите биха могли да надхвърлят броя на живите.

Tази предпоставка заедно с мотивацията на всеки от героите е това, което движи сюжета. Това, което държи историята толкова жива, е отличното писане. Всяка глава ще се фокусира върху един конкретен характер. И въпреки че тези приказки изглежда съществуват независимо един от друг, те бавно започват да се преплитат. Друга добра характеристика на разказването на истории е, че като читател никога не ви се дава пълна картина. Оставяйки ви в тъмнината през по-голямата част от продължителността си, мангата прави много напрегнато четене.

В крайна сметка, това, което отделя Шики от другите серии на свръхестествения жанр, е ангажиментът да се изследват действителните последици от тема поп-фантастика. Тази история се изпълнява откровено, брутално и без никаква мелодрама. В Шики има комедийни моменти, вместо многобройни шокиращи, движещи се и запомнящи се.