Junketsu no Maria

Junketsu no Maria

20/03/2019 Off By boris

Мария е мощна млада вещица, живееща с двете си семейства в средновековна Франция по време на Стогодишната война срещу Англия. Докато войната бушува и невинните попадат в нейното унищожение, Мария става раздразена от ситуацията и започва да използва магията си, за да се опита да предотврати по-нататъшен конфликт с надеждата да запази мира. Нейната постоянна намеса обаче скоро привлича вниманието на небесата и архангел Михаил е изпратен да я спре да се намесва в човешките дела.

Божественото същество се сблъсква с Мария и той й забранява да използва силите си, издавайки указ, че магията й ще бъде взета, ако загуби девствеността си. Макар че сега е обявена за еретик, Мария категорично отказва да обърне внимание на предупреждението на Майкъл и продължава да нарушава войната между двете нации. Но тъй като Църквата започва да заговорничи да отнеме властта на вещицата и да сложи край на намесата на Мария веднъж завинаги, нейното миротворчество може скоро да приключи.

Тъй като Мария е основният фокус на анимето, многото герои около нея, с които тя контактува, влияят в историята. В началото имаме и Архангел Михаил, който вместо да я накаже, реши да предложи на Мария шанс да запази магическите си способности, освен ако загуби девствеността си. Това наистина се основава на основа на почти нелепо устройство на заговор, тъй като Мария става обект на закачка. Тя не мисли, че е дълбоко, но няма съмнение, че се чувства самотна. За щастие, тя има приятели като приятелката си вещица Артемида, познатите й приапос и може би дори любовен интерес, Джоузеф.

Това аниме всъщност е рядка порода със своята атмосфера и разумни теми. Като вещица, Мария е герой, който просто иска да знае все повече и повече за нейните потенциали. Но за щастие, другите герои могат да бъдат доста интересни, ако обръщате специално внимание на тях. За една история като тази, сюжета инжектира разнообразни концепции, за да направи находката изобретателна. Дори и с многократно повтарящите се шеги, анимето поддържа истинска комедия през неговата продължителност.