Fuuka

Fuuka

20/03/2019 Off By boris

Историята следва живота на Юу Харуна, който наскоро се премества в Токио със сестрите си, след като баща им е принуден да прехвърли в чужбина работа.

На път да купи вечеря, докато гледа страницата си в “Twitter”, едно момиче от гимназията внезапно се срутва върху него. Мислейки, че я е снимал умишлено, момичето взема телефона на Юу, унищожава го и го удря и оставя Юу да лежи на земята. Както се оказва, това момиче – Фуука Акицуки – също учи в неговото училище, към което се прехвърля Юу.

За разлика от повечето хора, Фуука не притежава мобилен телефон, дори слуша музика с CD плейър. В крайна сметка тези двамата стават по-близки и решават да сформират група с приятелите си и да влязат в професионалния свят на музиката. Какво ще стане с новия живот на Юу в Токио?

По повърхностен начин “Fuuka” може да се обобщи като история на младите хора, които искат да успеят в света на музиката, но това е само подкрепа за истинската история и множеството въпроси, които тя докосва. По-добрият момент в историята е фантастичното развитие на героя на главния герой и основната тема. Обаче останалите герои не са изоставени и всички те имат причина да продължат по избрания от тях начин.

Основната тема на “Fuuka” е фазите на скръбта и според мен тя е написана по много реалистичен начин. Бях много трогнат от деликатността, използвана за нейното развитие. От друга страна, тази манга се отнася и за почтеността, за гордостта, за волята за живот и за романтиката.

Единственото нещо, което мога да укоря, е “ecchi” моментите, които не съвпада с основната тема. Въпреки, че от друга страна е много мека и това всъщност не накърнява историята. Що се отнася до “Fuuka” за другите произведения на “Kouji Seo”, мисля, че това е несъмнено най-добрата му манга. Виждам ясно подобренията, които е направил като сценарист и зрелостта, с която е написана. В края на краищата, ако сте читател, който е в състояние да застане на една фраза, за да разбере какво всъщност означава и не те е грижа за “ecchi” моментите, може би тази история е за теб.