Grancrest Senki/ “Войната Гранкрест”

Grancrest Senki/ “Войната Гранкрест”

14/10/2018 Off By boris

На един континент, управляван от хаос, господарите имат силата на свещения печат, който може да успокои хаоса и да защити хората. Но преди някой да го осъзнае, владетелите отхвърлят своето вероизповедание за пречистване на хаоса и вместо това започват да се борят помежду си за светите печати на другите, за да спечелят господство един над друг. Силука, изолиран магьосник, който презира Боговете заради изоставянето на тяхното вероизповедание и един скитащ рицар на име Тео, който е на път да тренира за да може един ден, да освободи родния си град, правят една вечна клетва да работят заедно, за да реформират този континент, доминиран от войни и хаос.

„Войната Гранкрест“ е според мен, блестящ пример за това как една история може да бъде оживена забележително с талантлив режисьор. Режисьорът Шиничи Омата по-рано усъвършенства платформата си с „Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu“ и досега е доказал, че е в състояние да адаптира добри материали. Многобройни адаптации на истории се виждат в политическата драма, която тази серия предлага. „Гранкрест“ е съвсем различен от драматично ориентирания „Рагуго“ от миналото, защото неговата история е фантастична и нейната обстановка се върти около бойното поле.

Великолепната анимация е достатъчна, да направи стандартната приказка на „Войната Гранкрест“ за бездомните, които се издигат на власт, толкова по-привлекателна. Ако търсите бойно-ориентирано екшън-приключение, с много задълбочено стратегизиране и романтика с двама завладяващи главни героя, тогава шансовете са, че ще го намерите толкова завладяващ, колкото и аз.