Harajuku – японски стил на обличане

Harajuku – японски стил на обличане

30/10/2018 Off By toni

Много от нас стигат до какви ли не изненадващи концепции за обличане, но Хараджужу не е само стил, но и начин на живот.
Изненадващо, стилът Harajuku съществува от началото на 80-те години. Името идва от известната гара Harajuku в Токио. Отначало младите смесвали традиционно японско облекло със западно. Посланието на децата “Хараджуку” е, че не желаят да се влияят от мейнстрийм модата, а да се обличат така както им харесва.
Макар и само стил, “Хараджуку” носи друго по-дълбоко послание. Модата е движение срещу стриктните обществени правила и натиска над една личност да се придържа към тези норми.

Кой може да го носи?

Всеки, който обича да се забавлява с модата! Ако сте консервативен човек падащ си по класически дрехи, то Хараджуку не е за Вас. Но ако искате да изкарате на бял свят детето в себе си и да си поиграете на кукли, то “Хараджуку” стилът ще Ви позволи това.

Какви дрехи точно?

Хараджуки стил е смесица от всички известни японски суб-стилове, например lolita, Visual Kei, Cosplay, Decora, Gyaru, и пънк рок облекло. Традиционните японски дрехи като кимоно и дървени сандали са влепени в стила от самото начало. Ретро дрехи също са чудесна идея.
Самостоятелно направени елементи и дрехи са приети за най-добри. Наслояването на много дрехи и аксесоари е от голяма важност. Накичването с 20-30 детски пластмасови цветни бижута (фиби, гердани, гривни) също е от значение, а лудните прически са страхотни и всеки цвят на косата е подходящ.

Какво мислите Вие за стила Harajuku? Бихте ли го носили?

Автор: Елм