HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun suru

HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun suru

17/01/2019 Off By boris

Чика Хомура започва кариерата си в гимназията с цел: да развие персонаж на “сладко момиче”. След като напуска волейболния отбор въпреки статуса си на звездата, Чика решава да се присъедини към недооценения клуб “Wind Instrument Club” и да свири на флейта, смятайки, че това е най-деликатният и женствен инструмент. За първи път от девет години Чика се събира с приятелката си от детството и с пълната си противоположност Харута Камидзу. За съжаление за Чика, Харута не се заблуждава от усилията и да стане по-скъпа за него. Но това не спира Чика и тя се влюбва в инструктора на групата, Шинджироу Кусакабе. Животът на Чика в гимназията просто няма да върви по план, тъй като около нея и нейните приятели започват да се появяват мистерии. Членовете на клуба трябва да работят заедно, за да разрешат мистериите на училището, докато се опитват да намерят повече членове, за да се състезават в музикални състезания.

От гледна точка на героите, благодарение на сливането на жанрове, главните актьори и дяволите дори някои от незначителните членове на ролите получават своето време да блеснат, а някои дори са уникални и интересни, като Харута е най-интересният и уникален. Колкото и да е странно, двамата главни герои Харута и Чика, са героите, които са кръстени на това аниме, имат под ръка всяка страна на жанрите, Харута се грижи за мистерията, а Чика се занимава с героите и сюжетно движение в събирането и опознаването на героите.

“HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun Suru” са се погрижили много добре да се поместят между двата жанра мистерия и музикален жанр, ако не сте в него за мистерията или музиката, то тогава бъдете заради неговите герои и развитието на сюжета. Мистерията сама по себе си тя е самостоятелна, съдържаща се в собствения си епизод, тя също води до преместване на сюжета напред и има този елемент на загадъчност, който трябва да я направи интересна през цялото аниме. Това е едно уникално аниме за своя сезон и го препоръчвам на всички, които искат да пробрат нещо различно или просто се борят между двата жанра. А защо не гледате и двете едновременно?