Luck & Logic

Luck & Logic

17/01/2019 Off By boris

През годината L.C. 922, човечеството е изправено пред безпрецедентна криза. След приключването на стогодишната война срещу митичния свят на Тетрахейвън, губещите мажини търсят убежище и нахлуват в човешкия свят Септия. Правителството е принудено да се бори, като наеме “Локалистите”, принадлежащи към “ALCA”, специална полиция, която защитава улиците от чужденци от друг свят. “Локалистите” получават специална сила, която им позволява да влизат в транс с богини от другия свят.

Един ден, Йошичика Цуруги, цивилен, който няма “Логика” и живее мирно със семейството си, се среща с красивата богиня Атина, докато помага на хората да избягат от нападението на Мажин. Тя владее „Логиката“, която Йошичика би трябвало да притежава. Това води Йошичика до неочаквана съдба с Атина.

Няма много, какво да се каже за историята. Добрите момчета защитават града от лоши момчета, които идват през тези порти от ада или нещо подобно, поръсете всичко това с личните драми на герои и допълвате с най-злите злодей, които трябва да бъдате победени накрая. Лесна за разбиране концепция.

Анимацията като цяло е стандартна, въпреки че има доста тежка употреба на 3D за екшън сцените, от които някои биха могли да бъдат намени за дразнещи, това е някак странно да виждаме героите, така все още в 2D, а след това много любезно гумено движение с 3D. Има някои 2D сцени, където можете да видиш, че аниматорите са прекалили с използването и изглежда малко, като лаг във видео игра.

За това, което е, аз наистина се наслаждавах на това аниме, това беше нещо, което можех да седна и да гледам, без да влагам всичко в него, че да консумира живота ми. Неговото клише “спаси света шоу” е добре изработено и го използва добре. Като завършена серия, бих препоръчал това на всеки, който няма какво друго да направи и просто иска бързо аниме, вместо да гледа отново някоя по-добра серия.