The Legend of Zelda: Ocarina of Time

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

17/01/2019 Off By boris

Легендата на Зелда е една от онези магически серии от игри, които винаги предизвикват огромно вълнение. Тя се появи на сцената на НСЗ през 1987 г. и беше успешна игра. Спомняте ли си недостига на чипове, които забавиха издаването на “Adventure of Link от 1988”? Или какво ще кажете за първия път, когато видяхте снимки на японската версия на “Връзка към миналото” от 1991 г.? С изключение на Марио, нито една серия от Nintendo не е предизвикала такова ниво на истерия или е оставила толкова много прекрасни спомени. “Ocarina of Time” определено следва стъпките на предишните игри и резултатът е игра, която не може да бъде наречена нищо друго освен безупречна.Започвате играта като дете на гората. Но когато я завършите, ще бъдете рибар, момче за поръчка, герой на времето, и много други. Играта е пълна с минизаписи и под-игри, които се изпълняват заедно с основната задача, спестявайки Хюрул от злото на Ганондорф. Това води до крайно чувство на свобода, въпреки че голяма част от играта трябва да бъде изпълнена линейно. Заклещен във водния храм? Тогава защо не отидете да разузнавате някакви допълнителни сърдечни контейнери, докато мислите над вашата дилема?

Докато има някои трудни чудовища, основният враг в Зелда е пъзелния аспект на играта. Играта ви принуждава да мислите, преди да действате, с многобройни пъзели, разпространени по време на цялата игра. Някои пъзели трябва да бъдат решени просто за да излезете от стаята, докато други, по-големи пъзели понякога покриват цяла област. Някои от пъзелите на играта са напълно незадължителни, обикновено ви възнаграждават с парче от сърдечен контейнер – което ще ви е необходимо, но няма да се налага да събирате всяко едно, стига да сте бързи с “Master Sword”. Елементите на играта са обичайният асортимент, който очаквате от играта на “Зелда”.

Бумерангът е безценен инструмент за вас, както и прашката. Както тях Линк ще използва и оръжия като лък и граплинг кука за повечето от последните части на играта. Окарина е може би най-използваният елемент в играта. През цялата игра ще научите различни мелодии за окарина. Възпроизвеждането на тези мелодии прави много различни неща, като превръщане на нощта в ден, отваряне на определени врати, обаждане на коня и изкривяване от място на място. В такъв голям свят като Хюрул, деформирането е изключително полезно за спестяване на време.

Дори ако специално търсите това, е трудно да откриете нещо в тази игра, което да е проблематично. Добре, за да бъдем честни, има малко забавяне в няколко места, като например водния храм, но това не е често или достатъчно вредно, за да има значение. Играта предлага хубаво предизвикателство, зашеметяващо добре разказана история и геймплей, който да я подкрепи. Това е шедьовърът, който хората ще говорят още десет години. Това е играта, която перфектно демонстрира мантрата “качество, а не количество”, която Nintendo рекламира от пускането на N64. С една дума, перфектно. Да го наречем нещо друго, би било лъжа.