Hitsugi no Chaika

Hitsugi no Chaika

18/04/2019 Off By boris

В продължение на 500 години императорът Табу, Артър Газ, управлявал Газската империя с железен юмрук и провеждал нечовешки експерименти върху собствения си народ. Но царуването му приключило преди пет години, когато могъщите воини, по-късно известни като “Осемте герои”, го победили в битка за столицата. Смъртта му сложи край на 300-годишната война между Газската империя и алианса на шестте нации. В днешно време Тоуру Акура е бивш саботьор от войната, който трудно може да се установи в мирния свят, тъй като не може да си намери работа, където да използва бойните си умения. Пред него обаче се появява възможност, когато се срещне с белокосата магьосничка на име Чайка Трабант. С ковчег на гърба си тя търси разпръснатите останки от баща си, за да му даде подходящо погребение и наема Тоуро и неговата осиновителка Акари, за да й помогнат. Алиансът на шестте държави, който сега е сформирал Съвета на шестте нации, изпраща Алберик Жилет и хората му от агенцията „Клеман“ да преследват и задържат дъщерята на покойния император Газ – Чайка.

С шокиращото разкриване на идентичността на Чайка братята и сестрите на Акура трябва да избират между това, да й помогнат да събере останките на тираничния император или да поддържа мира, който континентът се стреми да наложи.

На пръв поглед “Hitsugi no Chaika” може да се тълкува като едно силно приключение. Получаваме трима герои, които пътуват на някакъв вид пътуване из континента в една фантастична сфера. И един от тези герои е младо момиче на име Чайка с тайнствен произход, носещо ковчег почти два пъти по-голям от размера му. Колкото и странно да звучи всичко това, анимето има съблазнително помещение, изпълнено с мистерии и очарователни моменти. То също има много добра анимация, озвучение и гласови акрьори, които помагат много за впускането ви в тези моменти. От тези моменти също така се очертава способност да накара публиката да следва своята историята. И повярвайте ми, струва си всяка минута.